KIDS
Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο παιδικό κρεβάτι και το κατάλληλο παιδικό στρώμα!

Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο παιδικό κρεβάτι και το κατάλληλο παιδικό στρώμα

Τα παιδιά, ειδικότερα έως την ηλικία των έξι ετών, περνούν σχεδόν το μισό της βρεφικής και παιδικής ζωής τους στο παιδικό και παιδικό στρώμα. Επομένως ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία, την ανάπτυξη, την ξεκούραση, την ψυχολογία και την ενέργειά τους.
Ο ύπνος αποτελεί εμπειρία για τα βρέφη και τα παιδιά κι αυτή η εμπειρία ύπνου θέλουμε να είναι εξαιρετικά ευχάριστη και υγιής!

Παιδικό κρεβάτι: Πως κάνω τη σωστή επιλογή

Ένα βρέφος κι ένα παιδί αφιερώνουν πολύ χρόνο της ζωής τους στο παιδικό κρεβάτι και παιδικό στρώμα. Αυτό συμβαίνει γιατί βρίσκονται στην ηλικία, που το σώμα τους αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και η ανάγκη για ποιοτικό ύπνο είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας.

Τρία λοιπόν από τα βασικά χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχει ένα παιδικό κρεβάτι, είναι η ασφάλεια, η άνεση και η ευκολία. Αρχικά να είναι ανθεκτικό κι άνετο στις διαστάσεις του, ώστε να μη χρειαστεί να αλλαχθεί σύντομα λόγω της επερχόμενης αύξησης του ύψους του παιδιού. Αυτό σημαίνει πως μόλις το παιδί συνηθίσει το κρεβάτι του, δε θα χρειαστεί να γίνει κάποια αλλαγή.

Σημαντικό και πολύτιμο tip αποτελεί η χρήση ενός αφαιρούμενου καλύμματος. Τα παιδιά ηλικίας τριών έως τεσσάρων ετών φεύγουν από την κούνια τους κι έχουν ανάγκη μέσα από πολύ παιχνίδι να εξερευνήσουν τον καινούργιο κόσμο, που προσφέρει το νέο κρεβάτι τους. Τα αφαιρούμενα καλύμματα λοιπόν επιτρέπουν ατελείωτο παιχνίδι, χωρίς να υπάρχει ανησυχία για μικροτραυματισμούς από τις γωνίες ενός κρεβατιού και για μικροατυχήματα με φαγητό, μαρκαδόρους ή ακόμη και με τις φυσικές ανάγκες του μικρού παιδιού. Ένα ντυμένο παιδικό κρεβάτι εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς, διατηρώντας το περιβάλλον ύπνου του παιδιού καθαρό, ασφαλές κι άνετο. Παράλληλα αυξάνει τη διάρκεια ζωής του κρεβατιού, αφού όταν είναι ντυμένο προστατεύεται από φθορές και γρατζουνιές.

Ο στόχος είναι η εξερεύνηση και το παιχνίδι να αποτελούν μία απολαυστική εμπειρία για το παιδί, χωρίς περιορισμούς. Αυτό θα συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη του παιδιού, θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του και θα του δώσει επιπλέον ανεξαρτησία. Τέλος φροντίστε να κάνετε τη διαδικασία επιλογής παιδικού κρεβατιού ακόμη πιο ευχάριστη, διαλέγοντας μαζί με το παιδί το ποιο θα πάρει. Έχει σημασία να του αρέσει, για να περνάει χρόνο σε αυτό.

Ρουτίνα ύπνου για παιδιά: 9+1 tips για να κοιμούνται (καλύτερα)

1. Τηρήστε μία συγκεκριμένη ρουτίνα ύπνου σε χρόνο, δηλαδή φροντίστε ώστε το παιδί να κοιμάται κάθε μέρα την ίδια ώρα.
2. Μην παρεκκλίνετε του προγράμματος ύπνου ούτε τα Σαββατοκύριακα.
3. Κάντε το μπανάκι του μία με δύο ώρες πριν τον βραδινό ύπνο.
4. Καθίστε μαζί του μέχρι να αποκοιμηθεί, ειδικά αν είναι μικρής ηλικίας έως έξι ετών.
5. Προτιμήστε ένα ελαφρύ γεύμα σε μικρή ποσότητα πριν τον ύπνο του παιδιού.
6. Περιορίστε τους θορύβους στο περιβάλλον, όπου θα κοιμηθεί το παιδί.
7. Δημιουργήστε την κατάλληλη, χαλαρωτική ατμόσφαιρα με χαμηλό φωτισμό, λευκούς ήχους, μακριά από τις οθόνες/ το μπλε φως τηλεόρασης, κινητού, tablet και λίγα παιχνίδια (ιδανικά να κρατάει μόνο το λεγόμενο ως «νάνι») ώστε να καταλάβει πως τώρα είναι η ώρα για ύπνο κι όχι για παιχνίδι.
8. Να θυμάστε πως όσο πιο νωρίς ξυπνάει ένα μωρό ή ένα παιδί, τόσο πιο νωρίς θα κοιμηθεί. Διατηρήστε τις ίδιες ώρες πρωινού ξυπνήματος, ώστε το βιολογικό ρολόι του να λειτουργεί καθημερινά με τον ίδιο, υγιή τρόπο.
9. Επιλέξτε ένα καλής ποιότητας παιδικό στρώμα ύπνου και ζητήστε τη γνώμη των έμπειρων κι εξειδικευμένων Perfect Sleep Coach της Media Strom.
10. Αποφύγετε να συνδέσετε τον ύπνο του παιδιού με τον δικό σας. Τα παιδιά που κοιμούνται μαζί με τους γονείς, ξυπνούν με το άγχος του αποχωρισμού κι αν δε δουν τους γονείς κοντά τους μπορεί έπειτα να δυσκολεύονται στον ύπνο. Επομένως η εξάρτηση του δικού σας ύπνου με τον δικό του, δε θα βοηθήσει το παιδί να κοιμάται (καλύτερα).

Παιδικός ύπνος: Πως να διαλέξω το κατάλληλο στρώμα για το δικό μου παιδί

Παιδικός ύπνος & κατάλληλο στρώμα ύπνου

Το παιδικό στρώμα πρέπει να χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα στα υλικά του, ώστε να διασφαλίζει την υγεία και την αντίστοιχα καλή ποιότητα ύπνου του παιδιού. Οι ειδικοί συστήνουν να προτιμούμε ένα στρώμα μέτριας σκληρότητας για τον παιδικό ύπνο, αφού τα μαλακά στρώματα δυσκολεύουν τις κινήσεις των παιδιών, ενώ τα σκληρά είναι άβολα. Επίσης το παιδικό στρώμα ύπνου θέλουμε να προσφέρει την κατάλληλη στήριξη στην παιδική σπονδυλική στήλη, όσο αναπτύσσονται οι μύες του παιδιού (και του βρέφους αντίστοιχα). Τα μωρά́ και τα μεγαλύτερα παιδιά́ δε χρειάζονται στρώμα διαφορετικής σκληρότητας κι έτσι ένα στρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και τα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Μία σημαντική παράμετρος, που πρέπει ο γονέας να λάβει υπόψη όταν επιλέγει ένα παιδικό στρώμα, αποτελεί και η υγιεινή. Μέρος αυτής αφορά στα υλικά από τα οποία έχει κατασκευαστεί το στρώμα ύπνου κι ένα άλλο την αντοχή- ανθεκτικότητά του αν λερωθεί. Επίσης επειδή́ τα παιδιά́ είναι πιο ευαίσθητα από́ τους ενήλικες στις βλαβερές ουσίες και περνούν πολλές ώρες στο δωμάτιό τους, τα στρωματα θα πρέπει να φέρουν την εγγύηση ότι δεν περιέχουν επιβαρυντικές για την υγεία, χημικές ουσίες (πλαστικοποιητές, διάφορες διαλυτικές ουσίες, επιβραδυντικά φλόγας κ.ά.). Επιλέξτε το εξωτερικό ύφασμα του στρώματος να είναι από φυσικό βαμβάκι προς αποφυγή αλλεργιών και χρησιμοποιείστε προστατευτικό στρώματος για την αποφυγή ατυχημάτων.

Μη διστάσετε να ρωτήσετε έναν Perfect Sleep Coach της Media Strom για την κατάλληλη επιλογή σε παιδικό στρώμα, με βάση τις ανάγκες του δικού σας παιδιού ανά ηλικία (κι όχι μόνο).

 


Κάνε εγγραφή στο newsletter

ώστε να μαθαίνεις tips για την αξία του καλού ύπνου,
προσφορές και νέα μας

Δωρεάν παράδοση
για online αγορές άνω των 400€

Δωρεάν τοποθέτηση
και συναρμολόγηση

10

10 χρόνια
εγγύηση

Άτοκες δόσεις
σε online παραγγελίες

Εξυπηρέτηση πελατών
στο 210 34 82 900