TIPS
Παγκόσμια ημέρα ύπνου: Μυστικά υγείας & ευεξίας για έναν καλύτερο ύπνο!

Παγκόσμια ημέρα ύπνου: Μυστικά υγείας & ευεξίας για έναν καλύτερο ύπνο!


Ένα άγνωστο κόλπο για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου!!!
O ύπνος αποτελεί ζωτική ανάγκη και απαραίτητη προϋπόθεση για καλή υγεία και ευεξία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναγνωρίζοντας τη σημασία του ύπνου, όρισε την τρίτη Παρασκευή του Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου. Στόχος της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και των επαγγελματιών υγείας για τη σημασία του ύπνου για την υγεία μας και τις συνέπειες της αϋπνίας.

Τα προφανή!!
Γνωρίζεις ότι χρειάζεσαι ύπνο για να ξεκουραστείς, να χαλαρώσεις και να επιτρέψεις στο σώμα σου να επανέλθει μετά από μία κουραστική ημέρα, καθώς και για να διατηρήσεις την πνευματική και ψυχική σου υγεία σε μια καλή κατάσταση. Η έλλειψη ύπνου άλλωστε σχετίζεται με καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά και ψυχολογικά προβλήματα. Αν έχεις δοκιμάσει τα πάντα -κυριολεκτικά- και ακόμη δεν σε παίρνει ο ύπνος με ευκολία, γιατί δεν ακολουθείς κάποιες τεχνικές που ακολουθούνται στον αμερικάνικο στρατό; Υπάρχει μία ειδική τεχνική που εξασφαλίζει ότι ο Μορφέας θα σε αγκαλιάσει εντός των επόμενων δύο λεπτών. Για πρώτη φορά δημοσιεύτηκε στο βιβλίο Relax and Win: Championship Performance, που εκδόθηκε το 1981. Σύμφωνα με το Medium.com, η μέθοδος αναπτύχθηκε για να διασφαλιστεί ότι οι πιλότοι του αμερικάνικου στρατού θα μπορούσαν να έχουν την κατάλληλη σωματική ξεκούραση κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τότε ήταν μία περίοδος που έκαναν αρκετά λάθη εξαιτίας της έλλειψης ύπνου. Και αυτό ήταν κάτι που κανείς δεν ήθελε…

1)  Ξέρατε ότι… εσείς κοιμάστε και η επιδερμίδα σας… ομορφαίνει!?
Κατά τη διάρκεια του ύπνου τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται και αποβάλλονται οι τοξίνες. Ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου, μια ουσία που χαρίζει σφριγηλότητα και πυκνότητα στο δέρμα. Αντίθετα, η κακή ποιότητα ύπνου διαταράσσει τη διαδικασία  ανάπλασης του δέρματος, ενισχύοντας την «κουρασμένη» όψη. Μακροπρόθεσμα η έλλειψη ύπνου εκθέτει τις γυναίκες στον κίνδυνο της πρόωρης γήρανσης.

2)  Ξέρετε πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για σώμα και πνεύμα, αλλά γνωρίζετε πόσο μπορεί να επωφεληθεί η επιδερμίδα σας από ένα σωστό 8ωρο ύπνο? Το άγχος και οι ορμόνες (όπως η κορτιζόλη) μπορούν να μειωθούν ανάλογα με το πόσο κοιμάστε. Οπότε αν δεν κοιμάστε αρκετά, το άγχος θα φανεί στο πρόσωπό σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ευερέθιστη επιδερμίδα και πρήξιμο, ειδικά στην περιοχή των ματιών.

Ξέρατε ότι… Υπάρχουν νυχτερινές συνήθειες που σαμποτάρουν τον ύπνο μας!?

1) Καταναλώνουμε αλκοόλ πριν τον ύπνο
«Όταν το αλκοόλ διασπάται, μετατρέπεται σε μια χημική ουσία, που επηρεάζει τα κέντρα ύπνου του εγκεφάλου μας αποτρέποντας έναν βαθύ ύπνο και καθιστώντας το δεύτερο μισό της νύχτας ανήσυχο, γεμάτο συχνές αφυπνίσεις.»

2) Κάνουμε doomscrolling «Η ασταμάτητη ροή θλιβερών ειδήσεων, δεν μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε. Αν μεταβούμε άμεσα από την έντονη συναισθηματική διέγερση μιας έκτακτης είδησης, στο κρεβάτι, όσο και αν προσπαθήσουμε να αποκοιμηθούμε, το πιθανότερο είναι να παραμείνουμε ξύπνιοι».

Αναβάθμισε τον ύπνο σου μέσα από την πλούσια συλλογή μας. Γνώρισε όλα μας τα στρώματα ύπνου και ανακάλυψε το ιδανικό για σένα. Σε περιμένουμε να τα ανακαλύψεις σε ένα κατάστημα Media Strom.

 


Κάνε εγγραφή στο newsletter

ώστε να μαθαίνεις tips για την αξία του καλού ύπνου,
προσφορές και νέα μας

Δωρεάν παράδοση
για online αγορές άνω των 400€

Δωρεάν τοποθέτηση
και συναρμολόγηση

10

10 χρόνια
εγγύηση

Άτοκες δόσεις
σε online παραγγελίες

Εξυπηρέτηση πελατών
στο 210 34 82 900