WELLBEING
Κοιμηθείτε καλύτερα κάνοντας yoga & δείτε γιατί ο υγιής κύκλος ύπνου είναι απαραίτητος!

Κοιμηθείτε καλύτερα κάνοντας yoga & δείτε γιατί ο υγιής κύκλος ύπνου είναι απαραίτητος!

 

Πώς να χρησιμοποιήσεις τη γιόγκα για καλύτερο ύπνο

• Η κατάλληλη κίνηση του σώματος πριν τον ύπνο λέγεται πως βελτιώνει σημαντικά την ποιότητά του. Η γιόγκα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εντάξεις αυτού του είδους την κίνηση στην καθημερινή σου ρουτίνα, καθώς σου προσφέρει όλα τα οφέλη της βαθιάς χαλάρωσης, των ειδικών στάσεων και των ασκήσεων αναπνοής που  περιλαμβάνει. Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε πώς η γιόγκα μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα!

• Η γιόγκα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δώσεις στο σώμα σου την κίνηση που χρειάζεται πριν τον ύπνο

• Ενώ πολλές από τις στάσεις της γιόγκα απαιτούν δύναμη, οι περισσότερες έχουν σχεδιαστεί για να ενθαρρύνουν  την χαλάρωση. Επειδή κάθε στάση απαιτεί προσοχή στην ευθυγράμμιση του σώματος, θα διαπιστώσεις πως το  μυαλό σου απομακρύνει γρήγορα τις ενοχλητικές ή αρνητικές σκέψεις που μπορεί να σε εμποδίζουν να κοιμηθείς  καλά.

• Υπάρχουν, φυσικά, πολλοί διαφορετικοί τύποι γιόγκα, όμως η βασική εξάσκηση της περιλαμβάνει σωματικές στάσεις σε συνδυασμό με ασκήσεις αναπνοής. Αν αυτές δεν σου αρέσουν, υπάρχουν κι άλλες διαθέσιμες δραστηριότητες, όπως ο καθοδηγούμενος διαλογισμός, ο οποίος μπορεί επίσης να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου σου. Αξίζει να μάθεις περισσότερα για τη Νίντρα Γιόγκα και να λάβεις πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για το πώς αυτό το είδος γιόγκα μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα! Σου προτείνουμε να ελέγξεις το blog της COYA αν θέλεις να ανακαλύψεις περισσότερα για τα διαφορετικά είδη της γιόγκα.

• Η γιόγκα λειτουργεί ως αγχολυτικό

• Η άσκηση που περιλαμβάνουν ορισμένα είδη γιόγκα μπορεί να είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να μειώσεις το στρες. Όταν αισθάνεσαι καταβεβλημένος, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου και να επιτρέψεις στο σώμα σου να χαλαρώσει. Η γιόγκα μπορεί να είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να το πετύχεις αυτό, καθώς εστιάζει την προσοχή σου στην αναπνοή, στις στάσεις που εκτελείς ή σε οποιεσδήποτε άλλες τεχνικές χαλάρωσης ακολουθείς.

• Οι στάσεις που χρησιμοποιούνται στη γιόγκα απαιτούν προσοχή στην ευθυγράμμιση και την ισορροπία του σώματος, πράγμα που σημαίνει ότι αν εστιάσεις στην εκτέλεση τους, γρήγορα θα διαπιστώσεις ότι αυτές γίνονται φυσικά, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Θα συνειδητοποιήσεις ακόμα ότι μόλις ολοκληρώνεις αυτές τις στάσεις, το σώμα σου θα αισθάνεται απελευθερωμένο και η βαθιά χαλάρωση να γίνει πιο αυτόματη.

• Ενίσχυση της ενσυνειδητότητας

Καθώς αρχίζεις να ασχολείσαι με τη γιόγκα, θα διαπιστώσεις ότι σου είναι πιο εύκολο να αναπτύξεις μια καλύτερη αίσθηση της ενσυνειδητότητάς σου. Αυτό συμβαίνει επειδή εστιάζεις στην αναπνοή σου και στις στάσεις που εκτελείς. Έχεις δηλαδή πλήρη και συνειδητή επίγνωση του τι συμβαίνει στο σώμα σου. Ίσως μάλιστα διαπιστώσεις ότι ο διαλογισμός γίνεται πιο φυσικός, αν αυτό είναι κάτι που σε ενδιαφέρει.

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις για τη γιόγκα και τον διαλογισμό είναι να παρακολουθήσεις ένα μάθημα ανάλογα με το επίπ

εδο που βρίσκεσαι. Υπάρχουν πολλές χρήσιμες πηγές στο διαδίκτυο που μπορούν να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την κατανόηση των διαφόρων στάσεων και δραστηριοτήτων.

• Ενθαρρύνει τον αναζωογονητικό ύπνο

Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν γιόγκα λίγο πριν πέσουν για ύπνο ή αφότου φάνε το βραδινό τους, όταν το πεπτικό τους σύστημα έχει ηρεμήσει. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές από τις στάσεις της γιόγκα ενθαρρύνουν την πέψη, γεγονός που μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις πιο ξεκούραστος το πρωί, αφού έχεις κοιμηθεί για οκτώ ώρες.

Οι ασκήσεις αναπνοής που χρησιμοποιούνται στη γιόγκα ενθαρρύνουν επίσης τις βαθιές αναπνοές, οπότε θα πιάσεις τον εαυτό σου να αισθάνεται χαλαρός περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της άσκησης. Αυτή η τεχνική είναι χρήσιμη αν διαπιστώσεις ότι το μυαλό σου είναι απασχολημένο με σκέψεις ή ανησυχίες όταν έρχεται η ώρα του βραδινού ύπνου. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο στη γιόγκα πριν τον ύπνο, βελτιώνεις τις πιθανότητες σου να κοιμηθείς καλά, επιτρέποντας στον εαυτό σου να αφήσει στην άκρη όλα όσα σε απασχολούν!

Η γιόγκα μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κινητοποιήσεις κατάλληλα το σώμα σου πριν από τον ύπνο, λόγω της ικανότητάς της να ενθαρρύνει τη χαλάρωση μέσα από ειδικές στάσεις. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τη γιόγκα για καλύτερο ύπνο και να βελτιώσεις τα επίπεδα άγχους που αντιμετωπίζεις, την ενσυνειδητότητά σου και τη συνολική αίσθηση ευεξίας που αισθάνεσαι.

Δέκα ζωτικοί λόγοι για τους οποίους ένας υγιής κύκλος ύπνου είναι απαραίτητος

•  Η ξεκούραση είναι ζωτικής σημασίας για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από επτά ώρες τη νύχτα έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν κρυολόγημα από εκείνους που ξεκουράζονται οκτώ ώρες ή περισσότερο.

•  Οι άνθρωποι που κοιμούνται καλά τρώνε λιγότερες θερμίδες. Όσοι στερούνται ύπνου τείνουν να έχουν αυξημένη όρεξη επειδή διαταράσσεται η καθημερινή διακύμανση των ορμονών της όρεξης.

•  Οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται καλά έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου. Η στέρηση ύπνου είναι ένας από τους παράγοντες πολλών χρόνιων ασθενειών, γεγονός που καταδεικνύει γιατί οι ενήλικες πρέπει να ξεκουράζονται αρκετά.

• Ο ποιοτικός ύπνος μπορεί να μεγιστοποιήσει την αθλητική απόδοση. Ένας καλός ύπνος μπορεί να βελτιώσει την ταχύτητα, την ακρίβεια, την ψυχική ευεξία και τον χρόνο αντίδρασης.

•  Ο κακός ύπνος συνδέεται με φλεγμονή. Ο μη επαρκής νυχτερινός ύπνος μπορεί να ενεργοποιήσει δείκτες φλεγμονής και κυτταρικής βλάβης. Επιπλέον, η στέρηση ύπνου συνδέεται με φλεγμονή του πεπτικού συστήματος, η οποία προκαλεί φλεγμονώδη νόσο του εντέρου (IBS).

• Ο ύπνος επηρεάζει τα συναισθήματα και μειώνει την ικανότητά σας να αλληλεπιδράτε κοινωνικά. Ένας κακός κύκλος ύπνου σας δυσκολεύει να αναγνωρίσετε και να ανταποκριθείτε σε κοινωνικές ενδείξεις και να επεξεργαστείτε συναισθηματικές πληροφορίες.

•  Ο ανεπαρκής ύπνος συνδέεται με υψηλότερο σωματικό βάρος. Η στέρηση ύπνου είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για την παχυσαρκία.

•  Ο ποιοτικός ύπνος βελτιώνει την παραγωγικότητα, τη συγκέντρωση και τη συνολική γνωστική απόδοση. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τις εγκεφαλικές λειτουργίες παρόμοια με το αλκοόλ.

•  Ο ύπνος επηρεάζει το μεταβολισμό της γλυκόζης και τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2. Ο περιορισμός της καθημερινής σας ανάπαυσης επηρεάζει το σάκχαρο του αίματος και μειώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προδιαβήτη σε υγιείς ενήλικες σε μόλις έξι ημέρες.

•  Η έλλειψη ύπνου συνδέεται με την κατάθλιψη και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας. Για παράδειγμα, εκτιμάται ότι το 90% των ατόμων με κατάθλιψη παραπονιούνται για την ποιότητα του ύπνου τους. Επιπλέον, τα άτομα με διαταραχές ύπνου, όπως η αϋπνία, αναφέρουν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης από εκείνα που δεν έχουν.

Ανακάλυψε την πλούσια συλλογή μας από στρώματα ύπνου και μαξιλάρια ύπνου και αναβάθμισε τον ύπνο σου! Ανακάλυψε τα δικά σου σε ένα κατάστημα Media Strom.​


Κάνε εγγραφή στο newsletter

ώστε να μαθαίνεις tips για την αξία του καλού ύπνου,
προσφορές και νέα μας

Δωρεάν παράδοση
για online αγορές άνω των 400€

Δωρεάν τοποθέτηση
και συναρμολόγηση

10

10 χρόνια
εγγύηση

Άτοκες δόσεις
σε online παραγγελίες

Εξυπηρέτηση πελατών
στο 210 34 82 900