WELLBEING
Αυχενικό σύνδρομο: Επιλέξτε το σωστό μαξιλάρι και μειώστε τα συμπτώματα!

Αυχενικό σύνδρομο: Επιλέξτε το σωστό μαξιλάρι και μειώστε τα συμπτώματα

afxeniko-syndromo-ta-prota-simadiaΤο αυχενικό σύνδρομο αποτελεί ένα σύνολο προβλημάτων, που εμφανίζεται σε άτομα ηλικίας από 25- 30 ετών και μεγαλύτερα. Αυτό που δε γνωρίζει το ευρύ κοινό, είναι ότι το αυχενικό παρουσιάζει συμπτώματα τόσο στον αυχένα όσο και στην περιοχή γύρω από εκείνον (από τους ώμους μέχρι τα χέρια και τα δάχτυλα).

Όσο για τα βασικά αίτια; Αν δεν υπάρχει κάποιος τραυματισμός ή παθήσεις όπως δισκοπάθεια, κήλη δίσκου και όγκοι σπονδύλων, τότε τις περισσότερες φορές συμβαίνει αυτό που φαντάζεστε! Ο σύγχρονος, καθιστικός τρόπος ζωής και οι ατελείωτες ώρες μπροστά από μία οθόνη δε βοηθούν τον αυχένα μας και μάλιστα συχνά τον επιβαρύνουν. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ πως αυχενικό ενδέχεται να παρατηρηθεί και σε άτομα των οποίων η εργασία περιλαμβάνει συχνή άρση βάρους.

Αυχενικό και συμπτώματα: Αυτά είναι τα πρώτα σημάδια

Τα πρώτα συμπτώματα για αυχενικό σύνδρομο είναι ο έντονος πόνος στην περιοχή του αυχένα και μία μορφή δυσκαμψίας. Αυτά μπορεί να εντοπιστούν στον αυχένα και να προχωρήσουν στους ώμους, τα χέρια και τα δάχτυλα. Επίσης ο πονοκέφαλος αποτελεί ένα αρκετά συχνό σύμπτωμα αυχενικού συνδρόμου. Πολλοί ασθενείς μιλούν ακόμη για ζαλάδες και ιλίγγους, γεγονός που μειώνει την ποιότητα της ζωής τους στην καθημερινότητα.

Το ζήτημα με τα παραπάνω συμπτώματα είναι ότι εύκολα μπορούν να μπερδέψουν τον ασθενή, αφού είναι κοινά και συχνά τα αποδίδουμε σε άλλα αίτια όπως καθημερινό στρες, πολλές ώρες στον υπολογιστή ή κόπωση. Έτσι το πρόβλημα του αυχενικού εντείνεται και η διάγνωση δε γίνεται έγκαιρα, για την άμεση κι αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Μαξιλάρι για αυχενικό: Ένας πολύτιμος σύμμαχος στο κρεβάτι μας

Το αυχενικό θέλει απλές, πρακτικές αλλά καλά μελετημένες λύσεις, τις οποίες θα εφαρμόζουμε καθημερινά και θα τις εντάσσουμε με διάρκεια στη ζωή μας. Ένας πολύτιμος σύμμαχος για την αντιμετώπιση, αλλά και την πρόληψη, του αυχενικού συνδρόμου είναι το μαξιλάρι. Ένα ανατομικό μαξιλάρι ύπνου για αυχενικό θα στηρίξει τον αυχένα μας, όσο εμείς κοιμόμαστε, θα φροντίσει για την κατάλληλη θέση της σπονδυλικής στήλης και θα προστατεύσει τα ευαίσθητα σημεία της χαρίζοντας έναν απολαυστικό ύπνο κι ένα ξεκούραστο ξύπνημα.

Αυχενικό Σύνδρομο – Σωστή Στάση Αυχένα

maxilari-ypnou-aloe-anatomicΤο μαξιλάρι ύπνου και μαξιλάρι αυχένα Aloe Anatomic ακολουθεί τον αυχένα για άνεση και για τη σωστή υποστήριξή του, ενώ εκτός από την εργονομική σχεδίαση ξεχωρίζει και για το εκχύλισμα Aloe Vera. Ένα απαλό άρωμα, που μας προδιαθέτει για χαλάρωση και τονώνει το σώμα και το πνεύμα όσο εμείς κοιμόμαστε. Γιατί όταν μιλάμε για ύπνο, όλα συνδέονται μεταξύ τους και συνθέτουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για την ιδανική ξεκούραση από μία απαιτητική καθημερινότητα.

Η χρήση ενός σωστού μαξιλαριού αποδεικνύεται απαραίτητη, για την ανακούφιση από τον πόνο στον αυχένα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα μαξιλάρι που λειτουργεί για να συμμορφώνεται με τη λόρδωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και χρησιμεύει για τη στήριξη του κεφαλιού, είναι ιδανικό για την πρόληψη του πόνου στον αυχένα.

Αυχενικό σύνδρομο: 5+ 1 πρακτικά tips για ποιοτικότερο ύπνο

1. Αποφύγετε τη χρήση πολύ ψηλού ή άκαμπτου μαξιλαριού, που κρατά τον λαιμό λυγισμένο.
2. Εάν κοιμάστε στο πλάι, διατηρήστε ίσια τη σπονδυλική στήλη σας.
3. Σε ασθενείς με χρόνιο πόνο στον αυχένα, ένα μαξιλάρι που διατηρεί τη σωστή αυχενική καμπύλη του λαιμού, δύναται να μειώσει τον πόνο στον αυχένα και να περιορίσει σημαντικά τους πονοκεφάλους.
4. Προτιμάτε τα πιο μικρά κι εργονομικά μαξιλάρια αυχένα, τόσο για τον ύπνο όσο και για ξεκούραση (π.χ. ενώ βλέπετε τηλεόραση).
5. Εάν κοιμάστε στο πλάι, επιλέξτε να βάλετε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας και στο ύψος που ενώνονται τα γόνατα.
6. Αν ο αγαπημένος σας ύπνος είναι μπρούμυτα, αφήστε το για άλλη φορά αφού η συγκεκριμένη στάση ύπνου προϋποθέτει πως το κεφάλι- δηλαδή ο αυχένας- θα είναι γυρισμένος προς τη δεξιά ή αριστερή πλευρά κι όχι σε ευθεία θέση.

Bonus info: Διατηρήστε τις οθόνες (π.χ. υπολογιστή, κινητό ή tablet) στο ύψος των ματιών, ώστε να μην αναγκάζεστε να σκύβετε για τη χρήση τους επιβαρύνοντας έτσι τον αυχένα σας.

 Δείτε τις ολοκληρωμένες προτάσεις και λύσεις μας για μαξιλάρια αυχένα εδώ!

 

 


Κάνε εγγραφή στο newsletter

ώστε να μαθαίνεις tips για την αξία του καλού ύπνου,
προσφορές και νέα μας

Δωρεάν παράδοση
για online αγορές άνω των 400€

Δωρεάν τοποθέτηση
και συναρμολόγηση

10

10 χρόνια
εγγύηση

Άτοκες δόσεις
σε online παραγγελίες

Εξυπηρέτηση πελατών
στο 210 34 82 900