WELLBEING
7 λόγοι, για να κάνεις sex πιο συχνά!

Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το σεξ, μεταξύ άλλων, ωφελεί πολύ την υγεία μας, χαρίζει ευεξία και συντελεί σημαντικά στον καλό ύπνο!
1. Είναι φυσικό αγχολυτικό: το σεξ αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο να εκτονώσουμε το stress μας, καθώς βοηθά να απαλλαγούμε πιο γρήγορα από την συναισθηματική φόρτιση των υποχρεώσεων κάθε ημέρας μας. Οι ορμόνες που απελευθερώνονται στη διάρκεια της διέγερση, οδηγούν στην καταπολέμηση του άγχους. Αποδεικνύεται, μάλιστα, πως εκείνοι, που διατηρούν ενεργή τη σεξουαλική τους ζωή, εμφανίζουν πολύ μικρότερα ποσοστά άγχους σε σύγκριση με όσους δεν ασχολούνται ιδιαιτέρως με το …σπορ.
2. Διευκολύνει τον ύπνο: επιστημονικές έρευνες διαπιστώνουν πως, μετά τον οργασμό, αυξάνονται τα επίπεδα της σεροτονίνης, της ορμόνης που ανεβάζει τη διάθεση μας, προσφέρει χαλάρωση και με τον τρόπο αυτό βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό να αποκοιμηθεί πιο εύκολα. Μάλιστα, στους άνδρες εκκρίνονται υψηλότερα ποσοστά της …χαλαρωτικής σεροτονινης, στοιχείο που δικαιολογεί τη χαρακτηριστική αντίδραση των ανδρών να τους παίρνει ο ύπνος άμεσα μετά το σεξ!
3. Μας κρατάει σε φόρμα: το σεξ αποτελεί μια πρώτης τάξεως μορφή άσκησης, που κρατάει το σώμα μας σε εγρήγορση, ενώ εκείνοι, που είναι ενεργοί σεξουαλικά, δείχνουν 4 έως 7 χρόνια νεότεροι. Παράλληλα, ενδιαφέρονται να δείχνουν πιο ελκυστικοί και έτσι ασχολούνται περισσότερο με την εξωτερική τους εμφάνιση!
4. Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού: ιατρικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι, που επιδίδονται στο σεξ τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, εμφανίζουν 30% καλύτερη άμυνα του οργανισμού απέναντι σε λοιμώξεις. Η συχνή σεξουαλική επαφή οδηγεί σε ενδυνάμωση των κυττάρων του ανθρώπινου οργανισμού, χτίζοντας έτσι πιο γερό ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να μην είμαστε επιρρεπείς σε κρυολογήματα και τον ιό της γρίπης. Μάλιστα, νέες έρευνες αποδεικνύουν πως συγκεκριμένες ορμόνες, που εκκρίνονται στη διάρκεια του οργασμού, όπως είναι η ωκυτοκινη, αποτρέπουν σε ένα ποσοστό ακόμα και ασθένειες, όπως ο καρκίνος του μαστού και του προστάτη.
5. Είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό: Οι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι παρουσιάζουν – σε πολύ μικρότερα ποσοστά – κατάθλιψη, αισθάνονται περισσότερη αισιοδοξία, ικανοποίηση για τη ζωή, δεν νιώθουν μοναξιά και, φυσικά, νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους. Όλα αυτά συμβαίνουν και για τον πρόσθετο λόγο ότι στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, πραγματοποιούνται νευροχημικές μεταβολές, που επηρεάζουν την ψυχολογία μας.
6. Χαρίζει μακροζωία και μακροϋγεία: εκείνοι, που κάνουν πιο συχνά σεξ και το απολαμβάνουν, ενδέχεται να αυξήσουν το προσδόκιμο της ζωής τους ακόμα και κατά μια δεκαετία. Καθώς η σεξουαλική δραστηριότητα αποδεικνύεται παράγοντας, που μπορεί να επηρεάσει τόσο την ψυχική όσο και την σωματική μας υγεία, είναι ευνόητο ότι μπορεί να συμβάλει με καθοριστικό τρόπο στην μακροζωία των ανθρώπων και των δυο φύλων. Αυτονόητο, βεβαίως είναι ότι αυτό ισχύει, εφ’όσον λαμβάνουν τις κατάλληλες προφυλάξεις για ασφαλές σεξ.
7. Κάνει καλό στην καρδιά: εκείνοι που κάνουν σεξ 3 φορές την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος και παρουσιάζουν λιγότερες καρδιολογικές διαταραχές. Αυτό εξηγείται, καθώς το σεξ αποτελεί μια από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις, που συντελεί θετικά στην κυκλοφορία του αίματος και ασκεί τον καρδιακό μυ. Την ίδια ώρα, μεσω του sex, προσφέρουμε και δεχόμαστε μεγαλύτερες δόσεις αγάπης και συναισθημάτων με το έτερο ήμισυ, που μαλακώνουν και την πιο σκληρή καρδιά!


Κάνε εγγραφή στο newsletter

ώστε να μαθαίνεις tips για την αξία του καλού ύπνου,
προσφορές και νέα μας

Δωρεάν παράδοση
για online αγορές άνω των 400€

Δωρεάν τοποθέτηση
και συναρμολόγηση

10

10 χρόνια
εγγύηση

Άτοκες δόσεις
σε online παραγγελίες

Εξυπηρέτηση πελατών
στο 210 34 82 900