Εταιρικά Νέα

Η Media Strom ερευνά τον ύπνο με την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Media Strom ερευνά Πνευμονολογική Κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Επειδή το 1/3 της ζωής μας το αφιερώνουμε στον ύπνο και επειδή ο ύπνος είναι η 3η βασικότερη ανάγκη μετά τον αέρα και το νερό για τον άνθρωπο, η Media Strom έχει αφιερωθεί στην κατασκευή και διάθεση προϊόντων που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τον τέλειο ύπνο.

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία για έναν καλό ύπνο είναι το μαξιλάρι, το οποίο στηρίζει το πιο ευαίσθητο μέρος της σπονδυλικής μας στήλης, τον αυχένα, ο οποίος αποτελεί προέκτασή της.

 

Η εταιρία Media Strom πιστή για πάνω από 5 δεκαετίες στην φιλοσοφία της να παρέχει στον καθένα το δικαίωμα συμμετοχής στον Καλό Ύπνο και προσανατολισμένη στη φιλοσοφία: “Ξαγρυπνάμε εμείς για να κοιμάστε εσείς καλύτερα” προχώρησε σε ακόμα μια σημαντική επιστημονική συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι ο επιστημονικά τεκμηριωμένος καθορισμός της επήρειας του τύπου του μαξιλαριού, στον ύπνο ασθενών με χρόνιες διαταραχές ύπνου, όπως οι άπνοιες και τα επεισόδια ροχαλητού. Οι ασθενείς που συμμετείχαν στη μελέτη χωρίστηκαν σε δυο ομάδες. Η πρώτη ομάδα κοιμήθηκε 3 ώρες με το δικό τους μαξιλάρι και 3 ώρες με ένα συμβατικό μαξιλάρι ενώ η δεύτερη ομάδα κοιμήθηκε 3 ώρες με ένα συμβατικό μαξιλάρι και 3 ώρες με μαξιλάρι αφρού μνήμης Media Strom (Memory Foam Media Strom).

 

Κρίσιμης σημασίας ευρήματα της έρευνας αυτής είναι πως με το μαξιλάρι αφρού μνήμης Media Strom,
1. μειώθηκαν τα επεισόδια ροχαλητού κατά 40% στους συμμετέχοντες,
2. ο συνολικός χρόνος ροχαλητού μειώθηκε κατά 5 λεπτά και
3. παρατηρήθηκαν λιγότερες αλλαγές θέσης κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής, η οποία είναι ανάμεσα στις 4 με αντικείμενο το μαξιλάρι και η πρώτη πολυκαταγραφική παγκοσμίως, στηρίχτηκαν σε κλινικές έρευνες, άρθρο των οποίων δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Medicine, frontiersin.org.

 

Τα παραπάνω αποτελέσματα μας δίνουν ώθηση να εξελίξουμε περαιτέρω την πρότασή μας στον ύπνο για να παρέχουμε σε όλους, αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα, την εμπειρία ενός τέλειου ύπνου!