Εταιρικά Νέα

Με την ευγενική χορηγία της Media Strom διεξήχθη η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της Έλενας Ράπτη και του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής της Έλενας Ράπτη και του Απόστολου Τζιτζικώστα

Με την ευχή το 2023 να αποδειχθεί μια καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό της Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου 2023 η επαναληπτική τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής – ΙΤΑΜ στο The Met Hotel της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ο απολογισμός της τουριστικής περιόδου 2022 και η παρουσίαση των δράσεων εξωστρέφειας για τη νέα χρονιά από τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής. Ο Πρόεδρος της ΕΞΧ και του ΤΟΧ κ. Γρηγόρης Τάσιος αναφέρθηκε στα θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν τον κλάδο, όπως είναι η ενεργειακή κρίση, το υψηλό λειτουργικό κόστος, το πρόβλημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι ελλείψεις σε προσωπικό και δημόσιες υποδομές κ.α. Όσον αφορά τις προοπτικές για τον τουρισμό της Χαλκιδικής το 2023 επεσήμανε ότι η αβεβαιότητα από τις διεθνείς εξελίξεις για την αντίδραση βασικών αγορών δεν έχει ακόμη εκλείψει, ωστόσο, παρέπεμψε στις θετικές ενδείξεις που διαφαίνονται για τον προορισμό, τονίζοντας παράλληλα ότι ασφαλέστερα συμπεράσματα θα υπάρξουν μετά την έκθεση ITB του Βερολίνου τον ερχόμενο Μάρτιο.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε κοπή της βασιλόπιτας και ακολούθησε συζήτηση για την τουριστική ανάπτυξη της Χαλκιδικής, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ ο Γενικός Διευθυντής του ΙΤΕΠ κ. Γιώργος Πετράκος παρουσίασε τα αποτελέσματα του Παρατηρητηρίου Χαλκιδικής για το 2022, καθώς η ΕΞΧ είναι η πρώτη Ένωση που το εφάρμοσε, ώστε τα Μέλη της να έχουν πληρέστερη εικόνα για την στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί. Παράλληλα, η Βουλευτής ΝΔ Α΄Θεσσαλονίκης κ. Έλενα Ράπτη που είναι Εθνική Συντονίστρια για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης κι εκμετάλλευσης ανηλίκων, παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από την Σεξουαλική Κακοποίηση κι Εκμετάλλευση. Στο ΕΣΧ συμμετέχουν 12 Υπουργεία και φορείς, μεταξύ αυτών το Υπουργείο Τουρισμού και η ΠΟΞ με τη συμβολή των Ξενοδοχειακών Ενώσεων Μελών της και η ΕΞΧ ήταν η πρώτη Ένωση στην οποία παρουσιάστηκε το Σχέδιο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Media Strom, όπου η σύμβουλος μάρκετινγκ και ανάπτυξης κ. Ζέτα Κανέλλου παρουσίασε ολοκληρωμένες λύσεις σε προϊόντα ύπνου για τα ξενοδοχεία.

Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής