WELLBEING
Δείτε γιατί πρέπει να κοιμάστε με ένα μαξιλάρι ύπνου, ανάμεσα στα πόδια σας.

Δείτε γιατί πρέπει να κοιμάστε με ένα μαξιλάρι ύπνου, ανάμεσα στα πόδια σας

Πριν δούμε γιατί πρέπει να κοιμόμαστε μ’ ένα μαξιλάρι ύπνου ανάμεσα στα πόδια μας, ας εξετάσουμε ποια είναι η κατάλληλη στάση ύπνου. Η στάση σώματος που επιλέγουμε αρκετοί άνθρωποι, είναι μπρούμυτα. Σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελεί τη χειρότερη στάση, που μπορούμε να διαλέξουμε αφού σε αυτή πιέζεται ολόκληρο το σώμα κι έτσι ξυπνάμε πιασμένοι και με μυϊκούς πόνους. Η καλύτερη στάση ύπνου όμως, γιατί εκεί μας ενδιαφέρει να εστιάσουμε, είναι ανάσκελα ή στο πλάι- και μάλιστα στα αριστερά- μ’ ένα μαξιλάρι ύπνου ανάμεσα στα πόδια μας.

Ας το παραδεχθούμε, είναι δύσκολο να αλλάξουμε συνήθειες και η στάση ύπνου αποτελεί μία από αυτές. Πρέπει όμως να τη βελτιώσουμε, ώστε να ξεκουραζόμαστε ποιοτικά και να ωφελήσουμε τη συνολική ευεξία μας.

Μαξιλάρι ύπνου ανάμεσα στα πόδια & σωστή στάση ύπνου

Μαξιλάρια ύπνου: Γιατί να τα χρησιμοποιήσουμε ΚΑΙ ανάμεσα στα πόδια

Αν κοιμάστε στο πλάι, τότε τοποθετείτε το μαξιλάρι ύπνου ανάμεσα στα πόδια. Αν επιλέγετε να κοιμηθείτε ανάσκελα, τότε τηρείτε την πιο σωστή στάση ύπνου και ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι ύπνου ανάμεσα στα πόδια αρκεί να λυγίσετε ελαφρώς τα γόνατά σας. Ας δούμε όμως ποια είναι τα οφέλη της χρήσης από μαξιλάρια ύπνου ανάμεσα στα πόδια.

1. Βελτιώνουν τη στάση του σώματος και τη στάση ύπνου, ευθυγραμμίζοντας τη σπονδυλική στήλη.
2. Ανακουφίζουν από τους πόνους στη μέση, την πλάτη και τα γόνατα.
3. Διευκολύνουν το ροή του αίματος, ώστε να γίνεται πιο ελεύθερα στο σώμα και τα άκρα.
4. Συμβάλλουν για να επιστρέψει το σώμα στη φυσική ευθυγράμμισή του.
5. Απομακρύνουν την ένταση από τα γόνατα.
6. Βοηθούν στον πιο άνετο και ξεκούραστο ύπνο.
7. Ενισχύουν την καλή αναπνοή και συχνά αποτρέπουν το ροχαλητό.
8. Λειτουργούν υποστηρικτικά για ολόκληρο το σώμα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια βοηθάει και σε πιο ειδικές περιπτώσεις. Αν για παράδειγμα υποφέρετε από πόνους ή καύση στο στομάχι, η ιδανική στάση ύπνου είναι η πλαϊνή στην αριστερή πλευρά. Με απλά λόγια στην αριστερή πλευρά το στομάχι μας «ξεκουράζεται» καλύτερα, χωρίς να πιέζεται. Επιπρόσθετα, η αριστερή στάση ύπνου βοηθάει ώστε να περιοριστεί η άνοδος των όξινων υγρών του στομάχου που προκαλούν την καύση, την ενόχληση στον οισοφάγο μας και τελικά τον πόνο στην περιοχή του στομάχου και της κοιλιάς όσο κοιμόμαστε. Ακόμη αν υποφέρετε από φλεβίτιδα, το μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια αφαιρεί την πίεση από τις φλέβες και διευκολύνει τη ροή του αίματος στο σώμα. Σε κάθε περίπτωση, όπως και στην αντίστοιχη της εγκυμοσύνης που θα δούμε παρακάτω, συμβουλευθείτε τον θεράποντα ιατρό σας.

Πόσα μαξιλάρια ύπνου χρειαζόμαστε ανάλογα με τη στάση ύπνου που τηρούμε

• Όσοι κοιμούνται σε πλαϊνή θέση, είτε δεξιά είτε αριστερά, προτιμούν ένα μαξιλάρι περίπου 12- 13 εκατοστά (5 ίντσες) που θα τους στηρίζει από το κεφάλι και τον λαιμό μέχρι τους ώμους. Ιδανική επιλογή αποτελεί ένα μαξιλάρι memory foam, για την καλύτερη (υπο)στήριξη.
• Εκείνοι που κοιμούνται ανάσκελα, έχουν ανάγκη από ένα μαξιλάρι ύπνου το οποίο θα τους προσφέρει την κατάλληλη ευθυγράμμιση που θα είναι όσο πιο κοντά γίνεται στη φυσική ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης του ανθρωπίνου σώματος. Ένα ορθαυχενικό μαξιλάρι αποτελεί την ιδανική επιλογή.
• Στην περίπτωση που κάποιος κοιμάται μπρούμυτα, το μαξιλάρι που χρειάζεται είναι ένα αρκετά λεπτό ώστε να μην πιέζει την κοιλιά και το στομάχι δυσκολεύοντας τον ύπνο του. Σίγουρα όμως η ευθυγράμμιση είναι κι εδώ απαραίτητη, για την προστασία της σπονδυλικής στήλης και της μέσης.

Μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια κι εγκυμοσύνη: Καλύτερη στάση ύπνου, μεγαλύτερη ανακούφιση

Οι γυναίκες γνωρίζουν πολύ καλά πόσο δύσκολος γίνεται ο ύπνος κατά τη διάρκεια της κύησης, ειδικά το τελευταίο τρίμηνο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αλλαγές στο σώμα, δεν επιτρέπουν την άνεση και συχνά δε μας βοηθούν να κοιμόμαστε όπως είχαμε συνηθίσει πριν την εγκυμοσύνη. Το μαξιλάρι ύπνου ανάμεσα στα πόδια λοιπόν έρχεται, για να λειτουργήσει υποστηρικτικά στο σώμα μίας εγκύου.

Ύπνος με μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια στην εγκυμοσύνη

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση του; Άνεση, ξεκούραση, ευθυγράμμιση σώματος άρα καλύτερη στάση ύπνου και καλύτερη στάση σώματος, ανακούφιση από κράμπες, ανακούφιση από πόνους στη μέση και τα πόδια, ανακούφιση από πόνο ή καύση στο στομάχι, περιορισμός της ανόδου των όξινων υγρών από το στομάχι στον οισοφάγο κατά τη διάρκεια του ύπνου, στήριξη της κοιλιάς κι ανακούφιση από την πίεση στην πλάτη.

Μαξιλάρι για πόδια: Πως θα διαλέξω το κατάλληλο

Ιδανικά το μαξιλάρι για πόδια, που θα χρησιμοποιήσετε για έναν πιο ξεκούραστο και ποιοτικό ύπνο, πρέπει να μην είναι πολύ παχύ. Έτσι θα εξυπηρετεί περισσότερη άνεση. Σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι και τα υλικά από τα οποία έχει κατασκευαστεί, τόσο για την ποιότητα όσο και για την άνεση (π.χ. αν θα είναι μαλακό ή όχι).

Ύπνος με μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδιαΗ ποιότητα στα μαξιλάρια ύπνου είναι πολύ σημαντική, καθώς θέλουμε αυτά να διαρκέσουν περισσότερο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα το μαξιλάρι που θα χρησιμοποιήσουμε ανάμεσα στα πόδια, προϋποθέτει χρόνο για να το συνηθίσουμε. Οπότε σίγουρα επιθυμούμε ένα ποιοτικό μαξιλάρι, που θα διαρκέσει στον χρόνο και δε θα «χάσει» τη φόρμα ή το σχήμα του από την πίεση των γονάτων και ποδιών μας. Ακόμη το μαξιλάρι ύπνου για ανάμεσα στα πόδια πρέπει να «αναπνέει» και να μη μας ζεσταίνει, δυσκολεύοντας τον ύπνο.

Τέλος το μαξιλάρι για πόδια πρέπει να είναι σταθερό, για να τοποθετηθεί σωστά στο ύψος των γονάτων (ίσως και λίγο παραπάνω, ανάλογα με το τι εξυπηρετεί τον καθένα στον ύπνο του). Ρωτήστε έναν από τους Perfect Sleep Coach της Media Strom για το κατάλληλο σχήμα και μέγεθος, που πρέπει να έχει το δικό σας μαξιλάρι ύπνου για ανάμεσα στα πόδια.

 


Κάνε εγγραφή στο newsletter

ώστε να μαθαίνεις tips για την αξία του καλού ύπνου,
προσφορές και νέα μας

Δωρεάν παράδοση
για online αγορές άνω των 400€

Δωρεάν τοποθέτηση
και συναρμολόγηση

10

10 χρόνια
εγγύηση

Άτοκες δόσεις
σε online παραγγελίες

Εξυπηρέτηση πελατών
στο 210 34 82 900